Mango Sport

Sinner Mango in het algemeen
Voor ons dient fietsen naast hobby en sport vooral ook een praktisch doel: jezelf verplaatsen! We maken een voertuig dat zo efficiënt mogelijk omgaat met energie, de mens heeft tenslotte een beperkt fysiek vermogen. Met een snelle fiets kom je verder! De snelheid die je met een fiets kunt halen wordt voor een groot deel bepaald door de luchtweerstand. De luchtweerstand wordt weer bepaald door vorm en frontaal oppervlak. Maar er zijn meer eisen die je aan een praktisch vervoermiddel stelt, zoals bijvoorbeeld weersbescherming, comfort, onderhoudsvriendelijkheid, duurzaamheid en mogelijkheid tot meenemen van bagage.

De Mango is een compacte velomobiel welke door de aërodynamische vorm een vlotte verschijning heeft. Door een lage zithouding in combinatie met een grote spoorbreedte en onafhankelijke vering op alle wielen is het een comfortabele gemakkelijk sturende fiets. Mede vanwege de ruime bagagecapaciteit, de optimale bescherming tegen weersinvloeden en de lichtlopende aandrijving is deze praktische velomobiel uitermate geschikt om mee te forenzen maar ook goed inzetbaar voor recreatief gebruik. Met de open wielkasten heeft de Mango een grote stuuruitslag en daardoor een korte draaicirkel waardoor deze erg wendbaar is en dus gemakkelijk in het dagelijkse gebruik.
Veilig is de fiets door de geïntegreerde rolbeugel, beschermende carrosserie en is goed zichtbaar vanwege de vaak opvallende kleur.

Op technisch gebied kunnen we melden dat de Mango  een aangepaste derailleur heeft met één derailleurwieltje en kunststof geleidingsplaten voor nauwkeurig schakelen. De ketting wordt op spanning gehouden door een kettingspanner aan het voorste gedeelte van het frame.
Standaard is de fiets voorzien van 16 speed derailleur versnellingen, echter op de plek van de in de Mango gemonteerde tussenas kan ook een versnellingsnaaf of een combinatie daarvan gemonteerd worden zodat er een groot scala aan versnellingsmogelijkheden is. Elektrische trapondersteuning op zowel de tussenas als de trapas zijn reeds vaak toegepast op de Mango.

Tot slot: De aandrijflijn van de Mango vergt weinig onderhoud omdat deze ingebouwd is in de body en dus volledig afgeschermd van vuil en vocht.  Door de eenzijdige wielophanging van alle drie de 20” wielen is het plakken of vervangen van een band zeer eenvoudig.

Sinner Mango Sport
De Sinner Mango Sport is een snelle velomobiel met een extreem laag gewicht van  27,5 kg. en wordt volledig rijklaar afgeleverd met 20 (2 x 10) versnellingen. Standaard heeft de Sport een witte body met een grijze bovenschaal. De witte onderbak is voorzien van grijze strepen en heeft dagrijverlichting met twee heldere LED’s. In de bovenschaal zit aan de achterzijde een zeer opvallend LED achterlicht. In de fiets hebben we diverse aanpassingen gedaan om tot een lager totaal gewicht te komen. Zo hebben we de zitschaal met behoud van de sterkte, lichter gemaakt door deze te perforeren met 63 ronde gaten. Verder hebben we de aandrijving uitgerust met high end componenten van zowel Shimano Ultegra en Dura-Ace.
Het dashboard waar bij de overige uitvoeringen van de Sinner Mango schakelaars en de snelheidsmeter zitten hebben we laten vervallen. De snelheidsmeter zit op de wielkast gemonteerd en 1 hoofdschakelaar stuurt zowel de dagrijverlichting, de binnenverlichting en het achterlicht aan. Vanwege het geringe stroomverbruik heeft de Sinner Mango Sport een lichtere accu welke een capaciteit heeft van 2000 mAh wat ruim voldoende is voor de aanwezige verlichting. Natuurlijk wordt ook deze fiets compleet afgeleverd met acculader, spiegel, bel, fietscomputer, wieldoekjes op beide voorwielen, schuimdeksel met kapje, pomp, reserveband en plakspullen.

Vanaf € 5950,-

 

Meer informatie over de Mango Sport

Choose Language

Eerdere berichten