Welkom bij Sinner Bikes!

Wij zien fietsen niet alleen als hobby en sport maar vooral ook als een praktisch verplaatsen van jezelf!    

Na jaren van pionieren werd Sinner Ligfietsen VOF op 1 juli 1993 opgericht.Als eerste kwam Sinner met het driewiel model Comfort op de markt. Later volgden ook de tweewiel ligfietsen Record, Trend, Fun,Demon, Spirit, Phantom en Flash en als laatste in 2007 de velomobiel Mango. Vanaf 2013 is Sinner gestopt met de productie van tweewielers en concentreert zich volledig op de Mango en de Comfort. Tweewielmodellen worden allen geleverd op speciale bestelling.  Omdat Sinner wereldwijd verkoopt is de naam veranderd in Sinner Bikes.

Exclusieve preview!

PROTOTYPE: Exclusive

Momenteel zijn Drymer en SinnerBikes druk aan het testen met het nieuwe prototype onder de werknaam Exclusive!
Een aantal belangrijke uitgangspunten hierbij zijn gebruiksgemak, gewicht, aerodynamica en uiteraard snelheid.

Eén van de speerpunten hierbij is dat Drymer en Sinner-bikes geen pure race- velomobiel aan het ontwikkelen zijn, maar een praktische wendbare fiets die ook in de stad zeer bruikbaar is.

Momenteel zijn de eerste testkilometers gemaakt waarbij opvalt dat het prototype een haarscherpe besturing heeft en licht te bedienen maar zeer krachtige remmen door een verbeterde kabelloop. Tevens is de velomobiel snel op kruissnelheid te brengen mede door de directe overbrenging.
De Aerodynamica is opnieuw vormgegeven volgens de laatste inzichten, hierdoor zal de luchtstroom optimaal los gelaten worden aan de achterzijde.
Dit is bereikt zonder dat de velomobiel aan compactheid heeft moeten inleveren. Tevens is er een ruim zichtveld naar voren gecreëerd.
Dit nieuwe type velomobiel is voor elke rijder gemakkelijk en veelzijdig instelbaar waarbij een optimale ergonomie behaald kan worden.

De “Exclusive” zal voornamelijk in carbon opgebouwd worden waarbij het gewicht een belangrijke rol speelt, maar ook om de stijfheid van de velomobiel te kunnen optimaliseren. Toch gaan we niet voor full-carbon omdat dat de levensduur van de body niet ten goede komt.

Vanaf prijs op basis van intekening € 7.650 inclusief 21% BTW

Meer informatie en specificaties volgen snel! Voor intekening kunt u contact opnemen via [email protected]

Sneakpeak:

Drymer PROTO

Drymer PROTO

Drymer PROTO

Drymer PROTO

Drymer PROTO

Drymer PROTO

Verbeteringen Sinner Mango

Sinds de overname van Sinnerbikes door Drymer B.V. heeft de ontwikkeling van de Sinner Mango niet stil gestaan. Deze ontwikkelingen zijn voornamelijk gericht op het snelheidspotentieel van de Mango. Een erg belangrijk uitgangspunt is dat dit niet ten koste mocht gaan van de praktische bruikbaarheid.

De belangrijkste punten voor met name de verbetering van de aerodynamica van de Mango zien we terug in de Aerokit. De Aerokit bestaat uit een staartpunt, wielkastafscherming,  ellenboog steunen, en een verbeterde stuurgeometrie. Mede door de staartpunt wordt een verbeterde aerodynamica van de Mango gecreëerd, waardoor de Mango in staat is tot hogere snelheden te komen bij dezelfde weerstand. Dit is uitvoerig getest aan de had van vermogensmeters, verschillende Mango’s, en verschillende rijders.
Harry heeft hier tevens veel over in zijn blog geschreven. Klik hier
Naast het staartstuk is een belangrijke verbetering te vinden in de stroomlijn langs de wielkasten. Hiervoor is een afscherming ontwikkeld, welke tegen gaat dat de rijwind bij de wielkasten naar binnen slaat. In combinatie met de wiel afscherming zal er voor gezorgd worden dat deze wind direct doorgevoerd wordt naar achter. Binnen de wielkasten kan de vernieuwde stuurgeometrie toegepast worden. Deze geometrie zorgt ervoor dat de Mango tijdens hogere snelheden meer stabieler te sturen zal zijn. Nieuwe Mango’s worden hiermee tevens standaard uitgerust.
Mede door het verhoogde snelheidspotentieel zullen er verstelbare ellenboogsteunen geplaatst worden in de Mango. Dit geeft bij hogere snelheden meer steun, wat ten goede zal komen aan de nauwkeurigheid van het sturen.
- Aerostaartstuk  los € 320,- inclusief 21% BTW (verschillende RAL-kleuren)
- Stuurgeometrie los € 50,00 inclusief 21 %BTW (exclusief montage, circa 2,5 uur)

Binnenbekleding Mango

Tijd voor een beetje luxe in jouw Sinner Mango?

Velour binnen bekleding. Voorgesneden voor de Mango Plus of Sport.
Zelfklevend en  eenvoudig te plaatsen. Geeft een luxe gevoel en maakt je
Mango stiller.
Andere geluiddempende stoffen zijn zwaar en nemen veel ruimte in.
Deze is dun en licht.

Introductieprijs slechts € 29,95 (exclusief bezorging)
IMG_20140319_113726

Carrosserie carbon/kevlar

De Mango is nu ook verkrijgbaar met een carrosserie van carbon/kevlar.  De carbon/kevlar combinatie geeft meer stijfheid aan de body en is daardoor sterker. Het biedt een betere bescherming en verkleint daarmee de kans op schade aan de fiets. Deze optie kost € 1.150,- extra.

 

kevlar binnenzijde

Enthousiaste Mango rijder in Japan

Sinner Bikes heeft klanten voor de Mango in verschillende uithoeken van de wereld.  Zoals  Australië, Amerika, Canada,  Argentinië, Zuid Korea, Japan enz.  En niet te vergeten onze Europese buurlanden zoals Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, België, Frankrijk, maar bovenal klanten in Duitsland.

Misschien dankzij de Olympische Spelen? …..Want inmiddels zijn ook de eerste contacten gelegd met Rusland.SANYO DIGITAL CAMERA

Met Tracecode uw Sinner bike terugvinden

Met dit registratiesysteem is uw Sinner Bike na diefstal of vermissing goed terug te vinden. Met toegang tot een wereldwijde databank. Voor slechts  € 19,95 zorgen wij voor het aanbrengen van deze registratie op uw ligfiets of velomobiel.

Meer info:  Tracecode (1).

tracecode

 

YouTube Playlists


Neem ook eens een kijkje op Harry's blog en lees over zijn belevenissen en ervaringen met de Mango.