Herkomst en ontwikkeling Mango

Herkomst en ontwikkeling van de Mango

De Mango is in 2007 door Velomobiel.nl ontworpen naar het principe van de 20″ Quest. Van 2002 tot 2007 zijn er 115 gemaakt. In 2007 is het model Mango via het bedrijf Go-Mango van Harry Lieben overgenomen door Sinner Bikes, en Harry is medewerker bij Sinner Bikes geworden. De eigenaren van Sinner Bikes zijn Jan & Harma de Vries.

Het besluit om de Mango te ontwerpen kwam vanwege de vraag naar een compactere fiets met een kleine draaicirkel. De karakteristieke reliëflijn over de flank is er in gemaakt om het model een eigen karakter te geven en destijds ook om de weinig bollende zijkanten meer stijfheid te geven. Dit model is nu de Mango Sport. Zonder dit reliëf is het de Mango Plus met 130 liter bagageruimte.

Vanaf 2007 wordt de Mango door Sinner Bikes geproduceerd en  doorontwikkeld.  Er zijn inmiddels diverse kleine en grote ontwikkelingen  doorgevoerd binnen dit ene concept. Sinner Bikes bouwt 4 à 5 Mango’s per maand en levert over de hele wereld. De verdeling is dat  ca. 1/3 in Nederland wordt verkocht, 1/3 in Duitsland en 1/3 in de rest van de wereld.

Binnen het Mango concept bestaan nu 2 variaties en Sinner bikes blijft deze types doorontwikkelen. Dat geldt ook voor het model Comfort, de driewiel ligfiets die al vanaf 1993 wordt vervaardigd. Sinner Bikes beheert al haar activiteiten onder 1 dak: kunststofbouw, assemblage, reparatie en verkoop.

Sinner is opgericht in Garsthuizen en is in 2007 inde stad Groningen gestart met de Mango bouw. Per 1 augustus 2013 is het bedrijf van Groningen verhuisd naar de Klompenmaker 5 te Stadskanaal.