Historie

Na jaren van pionieren werd Sinner Ligfietsen VOF op 1 oktober 1993 opgericht. Als eerste kwam het driewiel model Comfort op de markt. Later volgden de tweewiel modellen Record, Fun, Trend, Demon, Spirit, FiftyFifty, Phantom, Flash en de velomobiel Mango. De productie werkt gestart in een kleine werkplaats in Garsthuizen. Om aan de groei te kunnen voldoen werd in 1997 het werk voortgezet in een verbouwde boerenschuur in hetzelfde dorp.

In augustus 2007 startte Sinner met de Mango productie en werd het pand aan de Stavangerweg 15 ingericht als werkplaats (Ligfietsgarage Groningen) en winkel. Gelijktijdig werd de winkelfunctie in Garsthuizen stopgezet. In het Garsthuizer pand vindt de administratie, de metaalbewerking, het laswerk (gedeeltelijk) en de assemblage van de open ligfietsen plaats.

Voor de vervaardiging van de composiet delen (de kunststof body delen van de Mango) is in 2008 het naastgelegen pand nr. 17 aan de Stavangerweg in gebruik genomen waar tevens de assemblage van de Mango plaats vindt.

Sinner ligfietsen verkoopt wereldwijd en laat om deze reden de naam geleidelijk aan veranderen in Sinner Bikes.